Motion-Clock-2


Get a motion clock and more at Blixy.com!

Advertisements
Published in: on 29/01/2010 at 7:48 AM  Tinggalkan Komen  

My new teeth : Use braces

Ari ni 1st time aku g pasang braces (Pendakap gigi).. Aku wat braces ni kat satu klinik gigi swasta di Putrajaya.. Nama klinik tu, Klinik Pergigian Izra. Klinik ni memang selesa. Kali pertama aku datang klinik ni, aku ingat doktor dia garang. Tapi doktor tu baik sangat. Dia layan kita pun baik. tak garang pun..

Time doktor tu suh sy psg braces, macam2 benda sy pkir.. Sakit la, takut la, macam2 lg la.. tapi time dia pasang tu tak sakit. Time die ketat kan tu je.. pastu, masa dia pasang benda alah ni kat gg kite, rasa cam mulut kite kebas semacam je. Pastu masa guna braces ni, kita kene utamakan penjagaan gigi kite plak. Doktor cakap, aku kene guna braces ni selama setahun. Tapi tengok macam mana keadaan gigi kt nanti ar… Setahun lg nak tunggu tu.. huhuhu.. Nak cantik punya pasal, sanggup la.. hahaha

Ni aku nak kongsi cta serba sedikit pasal braces la.. hahaha

Dental braces (also known as orthodontic braces, or simply braces) are a device used in orthodontics to align teeth and their position with regard to a person’s bite. They are often used to correct malocclusions such as underbites, overbites, cross bite and open bites, or crooked teeth and various other flaws of teeth and jaws, whether cosmetic or structural. Orthodontic braces are often used in conjunction with other orthodontic appliances to widen the palate or jaws or otherwise shape the teeth and jaws. While they are mainly used on children and teenagers, adults can also use them.

For more info: Dental Braces

Published in: on 18/01/2010 at 8:55 AM  Comments (2)  
Tags: , , ,

Here is my favourite actor picture : Lee Dong Wook

He’s my favourite actor. I already got a few of his drama and film… so, here is his cute and handsome picture..

Published in: on 15/01/2010 at 7:20 AM  Comments (1)  
Tags: , ,

Jessica Lowndes vs. Paris Hilton

A Fashion Face-Off for the ages!

Klik di sini untuk selanjutnya…
The Hollywoog Gossip

Published in: on 15/01/2010 at 6:48 AM  Tinggalkan Komen  
Tags: , ,

Cara membuat blog di worpress

Ni aku nak cta sikit… semalam aku search internet, search pun search, aku terjumpa ngan blog ni.. memang berbaloi la saya membuang masa sikit dengan mencari laman web yang saya paling minat…

Kat laman wen ni kan, korang boleh tahu macam-macam tentang cara membuat blog di WordPress. Terutama sekali kepada mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan wordpress ni.. korang cuba ar.. gerenti best punye…

Ni Link Dia…
Membuat Blog di WordPress Com

P/S: Bro.. Sori la eh..aku dah ambik link ko untuk aku letakkan di blog aku…

Published in: on 15/01/2010 at 3:52 AM  Comments (1)  
Tags: , ,

Utusan Malaysia Online – Sastera

desc

melalui Utusan Malaysia Online – Sastera.

Published in: on 13/01/2010 at 7:22 AM  Tinggalkan Komen  

KEPUTUSAN ANUGERAH JUARA LAGU KE-24

Terima kasih kepada pengara kita pada malam itu, iaitu Faizal Ismail, Cheril Samad dan Ally Iskandar kerana menyerikan lagi Majlis dengan beberapa gimik. Saya rasa terhibur sekali.

Persembahan pembukaan daripada Datuk Siti Nurhaliza dan Lan begitu hebat sekali.

Tahniah kepada Aizat, Stacy dan Faizal Tahir kerana telah memberikan persembahan yang paling bertenaga dan memukau sekali. ( Mereka adalah peserta pilihan saya ).

Kita terus kepada pemenang Anugerah Juara Lagu ke-24 iaitu…

Bagi Kategori Vokal terbaik telah dimenangi oleh Black yang membawa lagu Aku rindu sayang kamu membawa balik sebuah trofi dan wang bernilai RM10,000.

Bagi Kategori persembahan terbaik pula telah dimenangi oleh Aizat melalui lagu Kau Aku yang juga membawa pulang sebuah trofi dan wang berjumlah RM10,000.

Bagi tempat ketiga Anugerah Juara Lagu pula, jatuh kepada Faizal Tahir melalui lagu Bencinta yang membawa balik sebuah trofi dan wang bernilai RM12,000.

Bagi tempat kedua Anugerah Juara Lagu pula jatuh kepada Yuna melalui lagu Dan Sebenarnya yang memenangi sebuah trofi dan wang bernilai RM15,000.

And The Winner is!!!!!!!!!!!!!!!

Aizat melalui lagu Pergi yang membawa pulang sebuah trofi dan wang bernilai RM35,000..

Tahniah kepada pemenang dan tidak lupa juga kepada composer dan penulis lirik..

Yang tidak menang tu, diharap akan mecuba lagi di tahun hadapan. I mean, tahun ni ar… tapi apapun, yang menang, saya ucapkan tahniah, manakala yang tidak menang, saya ucapkan tahniah juga kerana telah layak ke peringkat akhir..

Published in: on 10/01/2010 at 5:50 PM  Tinggalkan Komen  
Tags: , , ,

My Girl

… Ketika penipu perempuan bertemu dengan lelaki kaya dan jatuh cinta….

Sinopsis :

Joo Yoo-Rin (Lee Da Hae) adalah seorang pemandu pelancong di Pulau Jeju yang selalu berbohong untuk lepaskan diri daripada keadaan yang berbahaya. Dia dapat berkawan dengan sesiapa sahaja tanpa mengira sikap atau latar belakang mereka dalam masa 10 saat. Joo Yoo-Rin yang berumur 25 tahun ini merupakan yang bermuka tembok lalu dia mampu membiasakan diri walaupun dalam apa jua keadaan. Dia telah bertemu dengan seorang lelaki kaya, Seol Gong-Chan (Lee Dong Wook) dan berlakulah pertelingkahan antara mereka. Datuk Seol Gong-Chan, seorang pemilik hotel yang paling besar di Korea telah tenat selama beberapa bulan. Walaupun dia telah menghalau anak perempuan tunggalnya, tetapi dengan seksaan penyakit dan umurnya semakin uzur, dia berasa sesal dengan perbuatannya itu. Satu-satu harapannya ialah dapat mencari semula cucu perempuan yang dilahirkan oleh anak perempuannya yang melarikan diri dari rumah yang hidup dengan sunyi sepi sehinggalah ke saat yang dia meninggal dunia. Demi memujuk datuknya yang ingin menemui cucunya itu, Seol Gong-Chan meminta Joo Yoo-Rin untuk menyamar sebagai adik sepupunya….

Cast :

Lee Da hea ( My Girl)


Lee Da-Hea as Joo Yoo-Rin


Lee Dong-Wook as Seol Gong-Chan

Published in: on 09/01/2010 at 12:58 PM  Tinggalkan Komen  
Tags: ,

Coffee Prince

1 Of My Collection

My best forever Korean drama….
Ada 17 episod… Genre Komedi dan Romance…

Sinopsis..
The life of Go Eun Chan (Yoon Eun Hye) is not easy; she works many jobs to pay off debts and even gave up her feminine image. Choi Han Kyul (Gong Yoo) is the heir of a big food company, but his grandmother wants him to settle down, so she arranged many dates for him. After Eun Chan bumped into Han Kyul and was mistaken for a boy, Han Kyul decided to hire Eun Chan to be his gay lover in order to avoid the arranged dates. Desperately in need of money, Eun Chan had no choice but to accept. Han Kyul’s grandmother also made Han Kyul in charge of a filthy coffee shop in danger of being bankrupt. Eun Chan begged to work at the coffee shop, and not long after, feelings start to spark, except, how would Han Kyul accept his “homosexuality”?

Cast :

Yoon Eun Hye as Go Eun Chan (Coffee Prince)


Yoon Eun Hye as Go Eun Chan

Gong Yoo as Choi Han Kyul (Coffee Prince)
Gong Yoo as Choi Han Kyul

Lee Sun Gyun as Choi Han Sung (Coffee Prince)
Lee Sun Gyun as Choi Han Sung

Chae Jung Ahn as Han Yoo Joo (Coffee Prince)
Chae Jung Ahn as Han Yoo Joo

Published in: on 09/01/2010 at 12:05 PM  Tinggalkan Komen  
Tags: ,

SENARAI JUARA LAGU YANG AKAN BERENTAP DI ANGUERAH JUARA LAGU YANG KE-24 (AJL24)

AJL-24

EMPAT belas buah lagu yang akan berentap di Anugerah Juara Lagu ke-24 (AJL24) pada 10 Januari pada ahad ni di Stadium Putra Bukit ada seperti berikut:

AKU SKANDAL- AJL-24
Aku Skandal (Hujan/Noh)

TAK MUNGKIN KERNA SAYANG-AJL-24
Tak Mungkin Kerana Sayang (Alyah/Ajai/Habsah Hassan)

BENGANG-AJL-24
Bengang (Akim/Amir/Sheikh Qalam)

MASIH JELAS-AJL-24
Masih Jelas (Hafiz/Aidit Alfian/Ad Samad)

PAKAI BUANG- AJL-24
Pakai Buang (Stacy/Edry)

KAU AKU DAN PERGI-AJL-24
Dua percalonan:
Kau Aku (Aizat)
Pergi (Aizat/Pete Teo/Amran Omar)

cinta adam dan hawa-ajl-24
Cinta Adam Dan Hawa (Misha Omar/Azmeer/ Loloq)


Faizal Tahir ciptaan Audi Mok dan lirik oleh Faizal sendiri


Aku Rindu Sayang Kamu (Black/Yuzai)

dan sebenarnya-ajl-24
Dan Sebenarnya (Yuna/Yuna, Paan, Efry dan Aidil)

situasi-ajl-24
Situasi (Bunkface/Sam)

rindu terhenti-ajl-24
Rindu Terhenti (Tomok/Aubrey Suwito/Tinta)

dan…

aurora-ajl-24
Aurora nyanyian Estranged ciptaan serta lirik oleh kumpulan itu sendiri

Sudahkah meramal siapa yang akan menjadi JUARA?
Lelaki atau perempuan?
Individu ataupun kumpulan?
Kita nantikan ahad ini keputusannya..